Over
Pluimage

Op maandag 5 juni vindt voor de tweede keer het Pluimage Festival plaats. Een dag lang de fijnste muziek, de gekste acts, het heerlijkste eten & drinken en dat natuurlijk allemaal op de mooiste en intiemste locatie. Pluimage is een festival zoals alleen De Vreemde Vogel dat kan organiseren: Dans de schoenen van je voeten, lach de broek van je billen, proef je vingers van je hand en geniet van al het moois dat die dag op jou staat te wachten.

De mooiste recensie over het uitverkochte Pluimage 2016 kwam van VPRO's 3voor12:
"Sterke optredens en tal van activiteiten voor jong en oud, de sfeer is simpelweg fantastisch."
Lees hier alles!Wil je nog meer zien van ons Pluimage Festival? Bekijk hier alle foto's van 2016!

Meld je aan bij het Facebook Event en blijf op de hoogte van nieuwe bekendmakingen, voorpret van de bands & acts en de unieke kans om ná het festival naar je bedje in één van onze te gekke slaapplekken te kruipen! Tot dan!

#devreemdevogel #pluimage

De locatie

De Vreemde Vogel

Soms is er geen Pluimage Festival… En ook dan is het leuk bij De Vreemde Vogel. Een verrassende en vrije locatie waar een ongedwongen sfeer hangt. Lekker eten, drinken en genieten van de vogeltjes en elkaar hoort daar bij! Even d’r uit. Of je nu komt slapen in één van onze bijzondere slaapplekken, komt feesten (wij doen aan festivalbruiloften!), komt lunchen of gewoon een bakkie komt doen. En de kinderen? Die vermaken zich met de beesten, onze Knutseldames of rennen lekker rond over het terrein. Tot snel!

Van Baerlestraat 252 (voor navigatie Vossiusstraat 6),
3132 EK Vlaardingen

Bands

De line-up van Pluimage 2017

#

Money & the Man

Twee jonge gasten beïnvloed door blues, indie en rock 'n' roll. Chronisch dorstig om hun harde, dampende, intense garageblues op live-publiek af te vuren.

#

Mama Franko

Mama Franko = Feest. Bereid je maar voor op 8 muzikanten die op doortocht zijn langs reggae, ska, hiphop, funk en balkan. Ze laten het zonnetje (harder) schijnen en de voetjes harder dansen. Wegens doorslaand succes in 2016 op herhaling!

#

Bootleg Betty

Bootleg Betty deinst er niet voor terug om je alle hoeken van de rootsmuziek te laten horen. Vol energie vuurt het Nijmeegse vijftal haar meerstemmige mix van rockabilly, pop, country en rock-‘n-roll op je af. De eigentijdse benadering van deze traditionele invloeden resulteert in een herkenbaar geluid dat alles behalve gedateerd is.

#

​Cockney's World of
Elastic Snakes

Deze band nodigt iedereen uit om in hun 'Bubble of Love' te kruipen. Laat je kietelen door psychedelische vibes en dompel jezelf onder in een wereld waar verschillende dimensies elkaar kruisen, niets is wat het lijkt, zoals ze dat nooit deden.

#

Dr. Meraki

Dr. Meraki is een jonge energieke band met een unieke sound waarin jazz, soul, funk en fusion met elkaar worden verweven. Ze stonden eerder op Metropolis Festival en Parkpop en dit jaar openen ze ons Pluimage Festival!

#

The Magic Mumble Jumble

"Dit is meer dan het spelen van een aantal instrumenten samen, we spelen het leven samen." Paul Istance en zijn band tonen een natuurlijke vorm van magie. Niets wordt kunstmatig geproduceerd, maar met het bewustzijn van het samen delen van dit moment van met het afspelen van muziek. Dit wordt één grote energieke get-together!

#

Convoi Exceptional

Rock and Roll op trommels & sax. Drie straatmuzikanten die de ware aard van rock & roll echt begrijpen: spelen, spelen, spelen! Werk jezelf in het zweet, swing de pan uit en laat de mensen dansen. De mannen hebben sinds 2006 op vele podia gespeeld: Oerol, de Parade, Zwarte Cross, Pinkpop en toch blijft de straat (en Pluimage?!) de mooiste plek.

#

Woof! Woof! Ridicule

Woof! Woof! Ridicule speelt een mix van goede licht verteerbare, hoekige liedjes met dansbare beats en speelse synthesizers. Live geven zij een positieve vibe en slingeren een dosis energie de zaal in waarbij je wel moet bewegen. Denk aan een mix van Moloko, Viva la Fete, Ting Tings en Beck.

Acts

#

​Drown the Clown

De oudste kermis act. Laat je beledigen door clown Johnny. Hij is scherp en hard; niet voor tere zieltjes. Met een gerichte bal geef jij 'm z'n verdiende loon ....plons!!! Uniek en onvergetelijk!

#

​Escape'm 
(en vindt dat feestje!)

Weet jij de raadsels van de escaperoom op Pluimage te ontrafelen? Dan kom je op een uniek feestje terecht! Alleen voor winnaars!

#

​Dean Bowen

Dean Bowen is een psychonaut, een dichter en op zoek naar de heiligheid van het alledaagse. Schrijft niet, maar kanaliseert een taal die in de ether drijft. Geeft ze een plek op het papier om vervolgens weer de ruimte in te slingeren.

#

​90's Disco bingo

Verwacht foute 90's hitjes, glitters, Hakkûhbar, confetti en goed lelijke prijzen. Dus fris je 90's geheugen op, scoor je bingokaart en doe mee!

#

​DJ Yuppe Fish

Retro DJ Yuppe Fish is back! Voetjes van de vloer! Van ABBA via The Jacksons naar ZZ Top. Mag ik met jou dansen?

#

​Repair Kid

"Kom je gezellig SLOPEN? JA, het is KAPOT! En dan? KIJK GOED, wat zie je allemaal? NIX, NIX, NIX hoeft weg! Maak er KUNST van!"

#

​Klieder & Klodder

Knutsel je eigen gitaar van een echte vinyl plaat! Laat papa maar luchtgitaar spelen!

#

​Reggae Verhalen - Techno Talen

Het motto van deze show is duidelijk; het leven is een festival! In deze unieke live show wordt er afwisseling gemaakt tussen dansbare beats en het vertellen van verhalen. Tom Strik neemt de bezoekers mee in zijn wereld en deze wordt ondersteund door elektronische muziek. Een speeltuin voor volwassenen.

#

​Spruijt en Opperman

Heb jij, net als Zij, helemaal geen zin in Trump? Of ben je, net als Ik, klaar met al die nieuwsberichten over IS of de nieuwste Superfood trends? Waarom breng je je kostbare tijd dan niet eens door met Zij en Ik? Muziek, flauwekul en antwoorden op vragen die je niet beantwoord wilt hebben.

#

​Spreekuur

Spreekuur is een poëziebandje. Punt.

#

​Post'm

Post'm maakt mensen blij. Denk aan een muur van brievenbussen. En stapel kaarten en een postduif die op pad gaat wanneer het hem uitkomt.

#

​Dick Ronteltap

Gefluister en zoet geprevel bestemd voor het binnen-oor… Hier hoeft niks, u mag ook gaan liggen hoor! De intieme lage zoete stem van uw host; Dick Ronteltap, laat u door de achterdeur vertrekken, om u mee te nemen naar een verborgen wereld van de rariteitenmuziek; nog nooit eerder gehoorde klanken in kraakheldere kwaliteit.

#

​Graffiti

Een echte pro aan het werk zien en zelf ook een 'tag' maken op Pluimage 2017!

#

​Veergevecht

Wegens succes verlengd! Het veergevecht komt terug in een nieuwe vacht!

#

​Djembeworkshop + Didgeridooworkshop

Ontdek de muzikant in jezelf en doe mee aan deze muzikale workshops!

#

​De Vreemde Vogel Vertelt

Een momentje van rust. Luister naar het brutale verhaal van Kàk of het lieve verhaaltje van het vogeltje Fidapé. Kom erbij zitten!

Kaartverkoop

KOOP TICKETS

Vroege Vogel Verkoop: €10,- (UITVERKOCHT)

Vanaf donderdag 20 april: Kaartverkoop: €15,-
Kinderen tot 4 jaar altijd GRATIS en
kinderen tot 10 jaar altijd €5,-