Over
Pluimage

Op maandag 21 mei vindt voor de derde keer het Pluimage Festival plaats. Een dag lang de fijnste muziek, de gekste acts, het heerlijkste eten & drinken en dat natuurlijk allemaal op de mooiste en intiemste locatie. Pluimage is een festival zoals alleen De Vreemde Vogel dat kan organiseren: Dans de schoenen van je voeten, lach de broek van je billen, proef je vingers van je hand en geniet van al het moois dat die dag op jou staat te wachten.Wil je nog meer zien van ons Pluimage Festival? Bekijk hier alle foto's van 2017!

Meld je aan bij het Facebook Event en blijf op de hoogte van nieuwe bekendmakingen, voorpret van de bands & acts en de unieke kans om ná het festival naar je bedje in één van onze te gekke slaapplekken te kruipen! Tot dan!

#devreemdevogel #pluimage

De locatie

Over De Vreemde Vogel

Soms is er geen Pluimage Festival… En ook dan is het leuk bij De Vreemde Vogel. Een verrassende en vrije locatie waar een ongedwongen sfeer hangt. Lekker eten, drinken en genieten van de vogeltjes en elkaar hoort daar bij! Even d’r uit. Even wegdromen. Of je nu komt slapen in één van onze bijzondere slaapplekken, komt feesten (wij doen aan festivalbruiloften!), komt lunchen of gewoon een bakkie komt doen. En de kinderen? Die vermaken zich met de beesten, onze Knutseldames of rennen lekker rond over het terrein. Tot snel!

Van Baerlestraat 252 (voor navigatie Vossiusstraat 6),
3132 EK Vlaardingen

Bands

#

MAMIHLAPINATAPAI

Onuitspreekbaar goed! Mamihlapinatapai bestaat uit acht muzikanten, heel veel lettergrepen en een mix van latin, balkan, ska, reggae, jazz, flamenco en… cumbia! Vorig jaar werd het op veel festivalweides een grote fiësta. Dit jaar gaat het avontuur gewoon vrolijk verder met veel vreugde, extatische energie en een explosieve overtuiging. Follow the cumbia!!!

#

Convoi Exceptional

Rock and Roll op trommels & sax. Drie straatmuzikanten die de ware aard van rock & roll echt begrijpen: spelen, spelen, spelen! Werk jezelf in het zweet, swing de pan uit en laat de mensen dansen. De mannen hebben sinds 2006 op vele podia gespeeld: Oerol, de Parade, Zwarte Cross, Pinkpop en toch blijft de straat (en Pluimage?!) de mooiste plek.

#

Three Little Clouds

Opeens waren ze daar. Met z'n zevenen veroveren in rap tempo de harten van opstandige tienermeisjes, hun vriendjes én hun moeders. Met hun opzwepende show toverden ze in 2017 festivalweides in het hele land om tot kolkende mensenmassa’s. Trek je dansschoenen aan, je shirt uit en funk it up!

#

​Kingston Express

"Reggae band from the island of Rotterdam with original Roots Reggae music." Neem je slippertjes mee, want deze gasten laten de zon schijnen!

#

The Legendary Orchestra
of Love

The Legendary Orchestra Of Love speelt aanstekelijke rock 'n' roll. De liedjes vertellen absurde maar vermakelijke verhalen. Met slechts bas, gitaar en drums weet het drietal van eenvoud een kunstvorm te maken.

#

Magic Moon

Magic Moon maakt rauwe psych overgoten door een flinke saus 60’s en 70’s bluesrock. Punt.

ACTS en VOORSTELLINGEN

#

​Graffiti Workshops

Een echte pro aan het werk zien en zelf ook een 'tag' maken op Pluimage 2018! Wees er snel bij voordat de workshops vol zijn!

#

​Coco Popshow

Ineens staat ze voor je! Noem de eerste hit van Boyzone! Zing "Een beetje verliefd" door als de muziek stopt! Wat is de echte naam van Lee Towers? Een wandelende Popquiz; alleen voor winnaars!

#

​Dax Niesten

Met haar aankomende debuutalbum My Bubble is Kind of Mess geeft singer-songwriter en kunstenares Dax de buitenstaander de mogelijkheid om haar bubbel te betreden. De teksten van deze jonge lo-fi indiefolk singer-songwriter zijn autobiografisch, zonder filter en bovenal eerlijk. Misschien af en toe wel iets té eerlijk.

#

​Retro DJ Yuppe Fish

Retro DJ Yuppe Fish is back! Voetjes van de vloer! Van ABBA via The Jacksons naar ZZ Top. Mag ik met jou dansen?

#

​Lachtent - Rariteitenkwartier

Ze zijn terug! Komt dat zien! In het Rariteitenkwartier worden de bezoekers aangesproken door twee eigenaardige wereldreizigers. Kom maar wat dichterbij... Kijk eens goed naar die potjes en flesjes. Ontdek de verzameling aan curiosa uit verschillende werelddelen. Een speurtocht door ons rariteitenkabinet met wonderlijke voorwerpen, op zoek naar dat ene voorwerp dat perfect past, uniek is voor jou en jij graag om je nek ziet hangen als Pluimage Amulet. Maak een kwartiertje onderdeel uit van ons Rariteitenkwartier en stap naar buiten met een passend Pluimage Amulet om je nek waarmee je de rest van het festival zult shinen. Aanvullende optie: met Pluimage amulet op de foto in de Rariteiten Photobooth!

#

​Roovers en Van Leeuwen

Meeuw Roovers en Robert van Leeuwen ontmoetten elkaar in het rokershok van de Koningstheateracademie. Een cabaretduo met absurde sketches en bizarre typen!

#

​Muziek Mees

Of je nu op je zesde al Bach speelt, of je krijgt nog geen toon uit een triangel…. de Muziek Mees helpt! Muzikale workshops voor de leeftijden 4-7 jaar en 7-11 jaar. Inschrijven, want vol=vol.

#

​Amio - De Pratende Vogel

Amio de paarse vogel een zijn tante Josefien zijn een grappig, muzikaal en authentiek duo. Ze spelen samen al jaren in theaters, maar nu komt Amio met zijn eigen wagen naar ons Pluimage Festival. Voorstellingen van 20 min - leuk voor jong & oud!

#

Yoga tussen de Geiten

Ooit wel eens een geit gezien die uit balans is? …… Just saying! Wij hebben de matjes, een yogalerares en de geiten. Beter dan dit kan je Pluimage Festival niet beginnen!

#

​Veergevecht

Wegens succes verlengd: het veergevecht is terug! En hoe! Twee kussens en een paard! Wie daag jij uit?

#

​Repair Kid

"Kom je gezellig SLOPEN? JA, het is KAPOT! En dan? KIJK GOED, wat zie je allemaal? NIX, NIX, NIX hoeft weg! Maak er KUNST van!"

#

​Tante Liek Schminkt

Een tijger? Een vlinder? Of toch een Vreemde Vogel? Laat je schminken!

#

​Klieder & Klodder en De Knutseldames

Knutselen voor gevordenden! En iets minder gevordenden….

#

​Project Life Oil

Deze mobiele act is steeds weer een andere beleving. Het concept is simpel: Nina, Leila, een koffer vol attributen en kostuums plus een berg verschillende, scherpe, soms absurde en altijd kleurrijke scènes.

#

​Didgeridoo Workshop

Ja, ook jij kan 'muziek' krijgen uit deze rare boomstam. Nou ja….. in ieder geval geluid!

HAPPIES EN SAPPIES

#

Speciaal Biertjes Bar

Vulcaan's Mammoet, Gulpener's Neubourg, RavenBoneHil's Jolly Roger Black Ale, Bird Brewery's Nooitmeernaarhuismus…. en natuurlijk ons eigen De Vreemde Vogel's PLUIMPJE!

#

Bug Bar

Sprinkhaan met chocolade? Bij Pluimage houden we wel van experimenteren!

#

Gin&Tonic Bar

Van de Vlaardingse VL92 tot de Schiedamse Bobby's …. en alles dat er tussen zit!

#

​HaMmmmmBurger Bar

De enige echte! De Vlaardingse stadsboerderij zorgt goed voor de dieren en dat proef je!

#

Single Estate Koffie Bar

Vanaf dag 1 onze koffiebranderij. En dat is niet zomaar. Deze toppers uit Maasdijk weten hoe je een goede bak koffie zet!

#

Salade Bar

Met uitzicht op onze eigen moestuin genieten van een heerlijke salade of smoothie. Kom lekker buurten in onze kas!

#

​En heel veel meer lekkers!

Maar natuurlijk ook heerlijke frieten, poffertjes, ijsjes, etc etc. En borrelplanken om te delen!

Kaartverkoop

KOOP TICKETS

Vanaf 21 maart.
Vroege Vogel Kaarten: €10,-
Vreemde Vogel Kaarten: €15,-
Late Vogel Kaarten (a/d deur): €17,50,-
Kinderen tot 3 jaar altijd GRATIS en
kinderen tot 10 jaar altijd €5,-