Over
Pluimage

Op maandag 10 juni 2019 (Tweede Pinksterdag) vindt voor de vierde keer het Pluimage Festival plaats. Een dag lang de fijnste muziek, de gekste acts, het heerlijkste eten & drinken en dat natuurlijk allemaal op de mooiste en intiemste locatie van Vlaardingen en ver daarbuiten! Pluimage is een festival zoals alleen De Vreemde Vogel dat kan organiseren: verrassend, speels en af en toe een tikkeltje brutaal. Dus verzamel je vrienden, buren, gezin of wie dan ook en kom genieten van al het moois dat die dag op jullie staat te wachten!Wil je nog meer zien van ons Pluimage Festival? Bekijk hier alle foto's van 2018!

Meld je aan bij het Facebook Event en blijf op de hoogte van nieuwe bekendmakingen, voorpret van de bands & acts en de unieke kans om vóór het festival in één van onze te gekke slaapplekken te slapen! Tot dan!

#devreemdevogel #pluimage

NIEUWS!!!
Dit jaar voor het eerst: Pluimage XO (Extra Ordinaire)! Op zondag 9 juni (Eerste Pinksterdag) gaan we alvast los met een avond vol verwondering, waanzin en extra ordinaire acts. We beginnen met lekker borrelen en via de héérlijkste happen gaan de remmen los en slaan we onze vleugels uit. Een vlucht die je niet snel gaat vergeten! Kijk voor alle info over Pluimage XO op ons Facebook Event!

De locatie

Over De Vreemde Vogel

Soms is er geen Pluimage Festival… En ook dan is het leuk bij De Vreemde Vogel. Een verrassende en vrije locatie waar een ongedwongen sfeer hangt. Lekker eten, drinken en genieten van de vogeltjes en elkaar hoort daar bij! Even d’r uit. Even wegdromen. Of je nu komt slapen in één van onze bijzondere slaapplekken, komt feesten (wij doen aan festivalbruiloften!), komt lunchen of gewoon een bakkie komt doen. En de kinderen? Die vermaken zich met de beesten, onze Knutseldames of rennen lekker rond over het terrein. Tot snel!

Van Baerlestraat 252 (voor navigatie Vossiusstraat 6),
3132 EK Vlaardingen

Bands

#

Banana Savannah

“Good vibes and positive energy.” Dat is waar het bij Banana Savannah om draait. Verwacht funky beats en swingende songs. Hoe je het ook went of keert, er gaat gedanst worden bij Banana Savannah!

#

Yip Roc

Haal je badslippers en opblaaskrokodillen maar uit de kast, want Yip Roc komt er aan! Deze Amsterdamse band mixt alternatieve rock met een flinke scheut punk en garage. Verwacht een bom aan energie.

#

Thaïti

Deze band vinden wij zo tof, we hebben ze zondag én op maandag geboekt! Met hun rete dansbare worldbeat, met invloeden uit de R&B post-punk en 80's disco is feest gegarandeerd.!

#

​The Artificial

The Artificial is een zonovergoten indiepop uit Dordrecht en wordt beïnvloed door bands als Foals, Phoenix, Tycho en Daft Punk. De strakke gitaren en knallende synthesizers maken de muziek ontzettend dansbaar.

#

De Skaggerz

De Skaggerz uit Rotterdam zijn de hardste party-reggae-ska-punk naar de Nederlandse podia en festivals. Wat ons betreft de ultieme afsluiter van Pluimage!

#

Morado

Deze vijfkoppige, psychedelische pop band is geïnspireerd door de jaren 60/70 psychedelica en jaren 80 sci fi. Morado neemt je met hun set mee door een kleurrijk buitenaards oerwoud.

ACTS en VOORSTELLINGEN

#

​Graffiti Workshops

Een echte pro aan het werk zien en zelf ook een 'tag' maken op Pluimage 2019! Wees er snel bij voordat de workshops vol zijn!

#

​Turbo Touw Tornado

Meerpersoons spring gelegenheid! Een geautomatiseerd touwspring machine. Sprrring d'r maarrrrr innnnn!!!!

#

​Retro DJ Yuppe Fish

Retro DJ Yuppe Fish is back! Voetjes van de vloer! Van ABBA via The Jacksons naar ZZ Top. Mag ik met jou dansen?

#

De Grote Geluk Show

Retourtje Hemel. Een voorstelling voor ontroering, verwondering en bewondering!

#

​Circus Hannes & Co

Circusspeelplaats!

#

​Duiken op Gevoel

Vreemde Vogels van Weleer: In onze broedplaats kunnen festivalbezoekers hun eigen ei komen uitbroeden. Het afgelopen jaar zijn er weer acht vogelsoorten uitgestorven. Wij laten ze tijdens nog één keer tot leven komen. De bezoekers mogen hun vogel kaal plukken en zichzelf vermommen als Dodo, Goudplevier, Lachstern, Duinpieper, Roodkopklauwier, Kwak, Zwarte Stern of Cryptische Boomjager. Welke vogel komt uit jouw ei?

#

​Knutselvogel

Vogeltjes knutselen!

#

​Sock n Roll + Workshop Sokpoppen maken

Erik en Anne hebben enkele sokken verzameld die mensen zijn kwijtgeraakt in drogers, sportscholen, gymtassen etc. Elke sok heeft een eigen verhaal en sommigen hebben zelfs een liedje! Er zit bijvoorbeeld o.a. een sok bij die beweert van Koning Willem Alexander te zijn geweest en een sok die van een van de dames van K3 was. Ze hebbeb één ding gemeen: ze zijn allemaal hun maatje kwijt geraakt.

#

Veergevecht

Wegens succes verlengd: het veergevecht is terug! En hoe! Twee kussens en een paard! Wie daag jij uit?

#

Repair Kid

Kom je gezellig SLOPEN? JA, het is KAPOT! En dan? KIJK GOED, wat zie je allemaal? NIX, NIX, NIX hoeft weg! Maak er KUNST van!

#

​Tante Liek Schminkt

Een tijger? Een vlinder? Of toch een Vreemde Vogel? Laat je schminken!

#

​Klieder & Klodder en De Knutseldames

Knutselen voor gevordenden! En iets minder gevordenden…

#

​Theaterduo Wetten met Koppen

Quiet Rites: Het is donker in het houten hutje. Het publiek neemt plaats. Een klein lampje springt aan en verlicht de ruimte. Twee gedaantes verschijnen en kleden zich om. Ze stappen het podium op en betreden daarmee het rijk van de verborgen rituelen.

#

​Didgeridoo Workshop

Ja, ook jij kan 'muziek' krijgen uit deze rare boomstam. Nou ja….. in ieder geval geluid!

HAPPIES EN SAPPIES

#

Speciaal Biertjes Bar

Vulcaan's Mammoet, Gulpener's Neubourg, RavenBoneHil's Jolly Roger Black Ale, Bird Brewery's Nooitmeernaarhuismus…. en natuurlijk ons eigen De Vreemde Vogel's PLUIMPJE!

#

Bug Bar

Sprinkhaan met chocolade? Bij Pluimage houden we wel van experimenteren!

#

Gin&Tonic Bar

Van de Vlaardingse VL92 tot de Schiedamse Bobby's …. en alles dat er tussen zit!

#

​HaMmmmmBurger Bar

De enige echte! De Vlaardingse stadsboerderij zorgt goed voor de dieren en dat proef je!

#

Single Estate Koffie Bar

Vanaf dag 1 onze koffiebranderij. En dat is niet zomaar. Deze toppers uit Maasdijk weten hoe je een goede bak koffie zet!

#

Salade Bar

Met uitzicht op onze eigen moestuin genieten van een heerlijke salade of smoothie. Kom lekker buurten in onze kas!

#

​En heel veel meer lekkers!

Maar natuurlijk ook heerlijke frieten, poffertjes, ijsjes, etc etc. En borrelplanken om te delen!

Kaartverkoop

KOOP TICKETS

Vanaf 19 maart.
Pluimage Vroege Vogel Kaarten: €10,- (UITVERKOCHT)
Pluimage Vreemde Vogel Kaarten: €15,-
Pluimage Late Vogel Kaarten (a/d deur): €17,50,-
Pluimage Kinderen tot 3 jaar altijd GRATIS en
Pluimage kinderen van 3 t/m 10 jaar altijd €5,-
Pluimage XO: €10,-
Pluimage XO Late Vogel (a/d deur): €12,50
Pluimage & Pluimage XO: €22,50

De eerste 3 jaar was Pluimage Festival UITVERKOCHT!
Dus zorg dat je er op tijd bij bent!